Skip to content

DORETTE

Als kind wilde ik al beeldend kunstenaar worden. Het is niet alleen een geweldig mooi beroep, maar het is voor mij vooral een uiting van mijn diepste zijn.

Het steeds opnieuw observeren en interpreteren van lijnen, vormen, materialen, licht, landschappen en architectuur is voor mij een tweede natuur geworden. Deze impressies vervolgens omzetten naar objecten, vloeren en  wanden vind ik fascinerend en uitdagend. Het is heerlijk de wereld te verfraaien, schoonheid toe te voegen.
Mijn grootste inspiratie bron is de natuur. Kronkelige takken, helder water, boomschorsen, stenen, knal gekleurde bloemen, sobere landschappen, woestheid tegenover verfijning en subtiliteit.

Architectuur inspireert mij ook. Dynamische vormen tegenover  strakke vormen,. Weelderigheid, eenvoud en speelsheid. Allerlei aspecten die ik terug wil laten komen in mijn werk.

 

Dit vertaalt zich bijvoorbeeld naar een bizarre spiegel of een wandobject met gekleurd glas en keramiek,waarbij het lijkt of de patronen van buiten naar binnen komen.

Ik laat graag mijn fantasie de vrije loop en werk in mijn atelier met engelengeduld aan objecten, die daar langzaam maar zeker tot leven komen.

De laatste jaren werk ik vooral met glas en keramiek. Groteske extravagante vazen met boom vormen, meer of minder functioneel. Op dit moment werk ik aan urnen . Urnen als functioneel voorwerp maar ook als autonoom beeld.Ik werk graag in opdracht, vooral vanwege het samenspel met de opdrachtgever en het tot leven brengen van ruimtes, wanden, vloeren. Daarbij word ontwerp en uitvoering in overleg en discussie afgestemd op de wensen, de smaak en het interieur van de ontvanger. Pas als we allebei enthousiast zijn, dan is het goed. En is de wederzijdse voldoening optimaal. Gezamenlijk komen we tot een aansprekend plan dat van A tot Z onder mijn regie wordt uitgevoerd.

De aard van mijn opdrachten is divers. De ene keer is het een wandobject van 6 meter hoog, gemaakt van glas en marmerstukken. De ander keer is het een grafmonument met steen en glas.

Een bemozaiekt plein. Een urn of een extravagante vaas die in geen enkele winkel te koop is.

Bekijk ook mijn site met bijzondere grafmonumenten van keramiek en mozaïek. Daarnaast geef ik workshops in eigen atelier in Amersfoort.

Beknopte CV  Dorette Giling

1963 Geboren te Heiloo. Ik doorliep de Amsterdamsche Hogeschool voor de Kunsten, afdeling tekenen en schilderen, een 1 e graads docenten opleiding. Ik volgde ook een jaar de Rijksacademie , afdeling beeldhouwen te Amsterdam.

Ik exposeerde mijn schilderijen en mozaiekwerken met zowel groepen ( het Mozaiekgilde ) als solo in Nederland en Belgie.

Ik heb tal van opdrachten  voor zowel particulieren als bedrijven uitgevoerd. Met schilder-, decoratie en mozaiekwerken.

  • Monumentale mozaieken voor o.a.:
  • Ministerie van Vrom, P& O ferries The pride of Rotterdam en The pride off Hull, voor bejaarden centrum Kennemerduin te Heemstede, bejaardencentrum De Weeligenberg Hillegom.
  • Het  Maasplein en het Deloitte and Touch gebouw te Amsterdam.
  • Van Winsen Architecten te Amersfoort .
  • Monumentale wandschilderingen voor o.a.:
  • Discotheken Brothers te Bunnik en Soundmuseum te Vianen
  • Bejaardencentrum de Houttuinen te Haarlem